Over Roermond

Over Roermond

Roermond (Limburgs: Remunj) is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. Roermond is ook een levendige, bourgondische stad. De vele café's en terrassen nodigen uit om te genieten van een echt Roermonds Christoffelgebakje of een heerlijk glas Christoffelbier. 

De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten. De binnenstad met haar mooie pleinen herbergt een schat aan historische bouwwerken, zoals kerken en oude handelshuizen. De historische kern heeft interessante bezienswaardigheden en is een attractief centrum met een grote diversiteit aan winkels. Daarnaast is het winkelaanbod uitgebreid met het Designer Outlet Roermond, een groot winkelparadijs op loopafstand van de binnenstad. Iets verder buiten het centrum vindt u het Retailpark en de Huis en Tuin Boulevard.

Natuur en water binnen handbereik
De Maasplassen, direct voor de poorten van de stad, vormen een uitgestrekt waterrecreatiegebied. De aaneenschakeling van meren vormt een prachtig decor voor watersport- en natuurliefhebbers. Rondom Roermond ligt een groene gordel, waarin het prachtig wandelen en fietsen is. Natuurgebieden als het Nationaal Park de Meinweg, het Leudal en de rivierdalen van de Swalm en Roer bieden een rijke variatie aan bos, heide en weidevelden. Ook op cultureel gebied is er voor iedereen wat wils. Het rijke verenigingsleven biedt veel mogelijkheden om zelf actief deel te nemen.

Over Roermond