Shoppen

Winkels binnenstad Roermond

In de compacte en daardoor goed te belopen centrum van Roermond, werken de ruim 500 ondernemers samen per straatvereniging. Zij zorgen met grote regelmaat voor leuke acties op straatniveau, ontdek de winkels in de binnenstad van Roermond eens per straatvereniging! 

Poort van Roermond | Hamstraat, Kloosterwandstraat 
In de Hamstraat en Kloosterwandstraat treft u veel speciaalzaken, waaronder schoenzaken, opticiens, kapperszaken, dames-, heren- en kindermode. Ook vindt u hier o.a. Xenos, Kruidvat, Lucardi, Florale Haircare, Lunchroom in de Kroon, Bakker Bart, Company, Primera, McDonalds en Coffee Lovers. 


Hartje Roermond | Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Bergstraat,  Munsterplein, Graaf Gerardstraat
 De Markt biedt een ruime keuze aan restaurants met gezellige  terrassen. Bovendien vindt u er o.a. VVV Roermond, Gimbrère,  Comma, Ben Barton, Zeeman, diverse edelsmeden en ijssalon  Clevers. Op zaterdag treft u hier de weekmarkt aan.

 De Steenweg en Varkensmarkt bieden de bekende landelijke  filiaalbedrijven, waaronder C&A, ICI Paris, Miss Etam, Etos, Douglas, Durlinger, ECCO, Holland & Barret, Jamin, WE, Only, Prenatal, Vero Moda, Costes en een aantal telefoonwinkels. Op de hoek van Varkensmarkt-Bergstraat vindt u H&M. De Bergstraat biedt diverse zelfstandig ondernemers, denk aan Dods Roermond, Foto Lux Multimedia en Tribals.

Aan het Munsterplein zijn o.a. The Sting en Sacha gevestigd, met in de directe omgeving Hema, Blokker, Bufkes, Rituals, State of Art, Boeken Plus en Esprit. U vindt hier tevens bijzondere zelfstandig ondernemers, waaronder de Poppendokter, Regalino, Lunchroom Goede Tijden, Blokhak Schoenmakerij Chris, C'estbon Roermond en Oonk Time&Jewel.
Bovendien biedt het mooie Munsterplein gezellige terrassen en de kiosk van Pierre Cuypers waar regelmatig live muziek wordt geboden. Op de woensdag vindt hier een gezellige warenmarkt plaats.
 

Roermond West | Neerstraat, Paredisstraat,
Brugstraat, Marktstraat 

De historische Neerstraat is een wandelpromenade. Ook hier vindt u een mix van landelijke filiaalbedrijven en zelfstandige ondernemers, denk aan Meyer & Meyer, Intersport Outlet, The Box, Jantje Korten, Marjon Snieders, Bakkerij Loven, CupCakeFun, Subway, Bagels & Beans, La Bonta di Florina, Cobi Bijzonder Natuurlijk en Boekhandel Plantage. Op de Neerstraat treft u tevens de Stadsbibliotheek Bibliorura, waarin het Historiehuis is gevestigd, dat u kennis laat maken met de geschiedenis van Roermond


Roercenter | Roersingelpassage
Sinds 2003 is de overdekte winkelpassage het Roercenter geopend, direct grenzend aan de Neerstraat. Dit winkelcentrum is gecombineerd met een parkeergarage van ruim 400 parkeerplaatsen. In het Roercenter is een bijzonder grote supermarkt van Jumbo gevestigd en een aantal bekende winkelformules, waaronder ANWB, Shoetime, Kruidvat, Takko, Marskramer en Pipoos. Tevens vindt u er de bijzondere zaken ZIX Art, Broekmans patisserie, het Pakhuis, Your Nails en Ton Rijken juwelen-horloges, Berden en Wyliwyg. Meer info: www.roercenter.nl


Westmunster | Schoenmakersstraat, Heilige Geeststraat, Munsterstraat
Deze gezellige winkelstraatjes bieden met name bijzondere boetiekjes en speciaalzaken. U kunt hier o.a. terecht bij Livera, Heeren van Roermond, Koffie en Thee winkel, WolkyShop, Couturier John van Dijk, Collor Company en Poulissen Audio Video Center.


Blökske Om | Schuitenberg, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, Sint Christoffelstraat 
In dit blokje zijn voornamelijk zelfstandig ondernemers gevestigd. Hier ligt o.a. Tjeu Linssen Mode in Wonen en Slapen, edelsmeden en exclusieve herenmodezaken. Ook Oma’s Kruje, Rousseau chocolade, Haarspeciaalzaak Cabello, Beauty Clinic Roermond en ateliers zoals Potterie Camac-Machi zijn hier te vinden. In deze straten zijn ook tal van restaurants en cafés gevestigd.


Stationsplein 
Op het Stationsplein treft u veel restaurants en cafés met terras. Hier zijn o.a. gevestigd: Café en Zo, Le Journal, Jill Murphy's, 't Roerpotje, Sanchos, Bistrobar XO, Fairplay Casino, Pizza Max en de Stadsfrieterie.
 
 
Download, voor een actueel overzicht van de winkels in de binnenstad, de Roermond City App. Hierin staat o.a. een overzicht van de vele winkels die de gemeente Roermond rijk is.De winkelsopeningstijden vindt u hier en informatie over de koopzondag en koopavond hier.