Shoppen

Markten Roermond

De Roermondse binnenstad kent een aantal markten; een paar met een wekelijks terugkerend karakter en een paar met een periodiek karakter. Onderstaand treft u een overzicht aan.

Roermondse Zaterdagmarkt
De gezellige weekmarkt van Roermond vindt plaats op zaterdag, uiteraard op de Markt bij het Stadhuis van Roermond. Deze bijzonder goed gesorteerde warenmarkt is van 9.00 tot 16.00 uur geopend (gedurende de zomertijd tot 17.00 uur).  Tijdens een evenement op de Markt vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving. Te vinden op de weekmarkt:

Bakker Kinderkleding Rijwielonderdelen
Bloemen en Planten Kleding Saté
Cadeau artikelen Lederwaren Sieraden
Dierenbenodigdheden Loempia's Snoep
Fournituren Modestoffen Streekproducten
Frituur Noten en Zuidvruchten Tafelkleden
Groenten en Fruit Ondermode Telefoon accesoires
Internationale etenswaren Oosterse kleding Vis
Kaas Poelier Woningtextiel


Roermondse Woensdagmarkt

Op woensdag staat op het Munsterplein de Roermondse midweekmarkt. Oorspronkelijk gestart als vis-, kaas- en groentemarkt is deze markt inmiddels stevig uitgebreid met andere artikelen. Van 09.30 tot 16.00 uur kunt u terecht bij zo'n 40 kramen, waaronder vers groente en fruit, modeaccessoires, dames- en herenkleding, damesmode in grote maten (XXL), dierenbenodigdheden, kaas, vis, een poelier, Vietnamese loempia's, internationale eetwaren, snoep, Kado artikelen, sieraden, telefoon accessoires, tafelkleden, woontextiel en Oosterse kleding. 
Tijdens een evenement op het Munsterplein vindt u de weekmarkt in de omgeving van het Munsterplein en Kloosterwandplein.

Biologische markt Roermond
Elke woensdag van 13.30 tot 18.00 uur vindt een biologische markt plaats op het Stationsplein. Liefhebbers kunnen hier hun biologische producten halen en genieten van een gezellige sfeer. Tijdens een evenement op het Stationsplein vindt u de biologische markt in de omgeving van het Munsterplein.
De volgende kooplieden zijn te vinden op de biologische markt. 

De Natuurbakkerij: Biologisch brood, banket en speldproducten
De Blije Big: Biologische rund- en varkensvleesproducten
De Samenhof: Biologische melkproducten en kazen
De hoge Wijher: Biologische groente en fruit van eigen erf
Foods & goods: Honingproducten

Antiekmarkt Roermond
Vanaf april t/m oktober vindt elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een antiek- en brocante markt plaats op het Kloosterwandplein. Liefhebbers van antiek en brocante spullen kunnen hun hart ophalen op deze laagdrempelige en gezellige markt.

 

Jaarmarkt
Elke 1e zaterdag van september is de jaarmarkt in Roermond. Op de vele pleinen in Roermond kunt u terecht voor diverse markten. De Weekmarkt is op de Markt in Roermond, de Kunstmarkt is op het Munsterplein, de Antiekmarkt is te vinden op het Kloosterwandplein en er is zelfs een Kids Sjommelmert! Die is rondom de fontein nabij het Abdijhof. In de binnenstad staan tevens diverse standjes, waaronder een Standwerkers concour.