Bezoeken

Roermond bereikbaar

Bent u van plan naar Roermond te komen? Bereidt uw reis dan alvast thuis voor. Op deze pagina vindt u meer informatie over het reizen met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Woont u op relatief korte afstand van het centrum, kom dan met de fiets of te voet naar de stad, dat is gezond voor u en voor onze stad.

Openbaar vervoer
Roermond is per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit alle delen van Nederland. Roermond is een Intercity-station op de spoorlijn Alkmaar/Schiphol - Heerlen/Maastricht en op de spoorlijn Nijmegen - Roermond. Voor het openbaar busvervoer fungeert Roermond als regionaal knooppunt. Het busstation ligt direct naast het treinstation. Vanaf hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Vanaf het treinstation kunt u ook gebruik maken van taxi's, Regiotaxi, Greenwheels en OV-fiets.

Fiets
Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsrek of bewaakt stallen in een fietsenstalling. Het is in de binnenstad niet toegestaan de fiets op straat buiten een fietsenrek te plaatsen. De fietsrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn 4 bewaakte rijwielstallingen aanwezig.

Auto
Het wegennet in Roermond en de regio wordt verbeterd. Hierdoor krijgen alle weggebruikers te maken met wegwerkzaamheden. Kijk op Roermond Bereikbaar voor een overzicht van de actuele werkzaamheden en omleidingsroutes. 

De belangrijkste verbinding voor auto’s vormt de A73-Zuid, die vanuit Venlo langs Roermond voert en ten zuiden van het ‘Ei van St. Joost’ aansluit op de A2 richting Maastricht. Roermond heeft vier aansluitingen op deze snelweg; één ter hoogte van stadsdeel Herten (Roermond-Zuid), één ter hoogte van de Koninginnelaan (Roermond-Oost), één ter hoogte van de N280 (Roermond) en één ter hoogte van stadsdeel Swalmen (Beesel/Swalmen). Als u de auto wilt of moet gebruiken, reis dan in ieder geval slim en kijk op onderstaande websites.

Gebruikt u de auto voor uw woon-werkverkeer? Denk dan ook eens aan de mogelijkheid om te carpoolen.

Duitse dagen
Roermond is niet alleen een leuke stad om in te wonen, maar ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal Duitse feestdagen is het extra druk in de (binnen)stad. Veel Duitsers benutten deze vrije dagen om een bezoek aan Roermond te brengen. 
Om het extra verkeer tijdens de drukke dagen in goede banen te leiden neemt de gemeente Roermond maatregelenzoals het plaatsen van extra matrixborden en het inzetten van verkeersregelaars.