Bezoeken

Het ontdekken waard Roermond

Zoekt u nog inspiratie voor een dagje Roermond? Of wilt u eens iets nieuws ontdekken? Dan hebben wij 21 bijzondere plekken voor u, die zijn aanbevolen door de inwoners van Roermond.

Het Ontdekken Waard Roermond

Het ontdekken waard is een campagne van Citymanagement Roermond met als doel Roermondenaren te stimuleren om nieuwe plekken van Roermond te gaan ontdekken. Inwoners konden in 2016 hun bijzondere plekken aandragen en een onafhankelijke selectiecommissie heeft uiteindelijk de keuze gemaakt voor 21 plekken. 

Op de ontdekken waard website zijn de 21 plekken te vinden met specfieke achtergrondinformatie én waar en wanneer de plekken te bezoeken zijn. Bezoekers van Roermond kunnen door de zogenaamde ‘tips van locals’ op verrassende plekken komen, die men normaal niet zou ontdekken.

Het Ontdekken Waard Roermond fietsrouteFoto's van de plekken zijn daarnaast te bewonderen op de verkiezingsborden, die verspreid staan door de hele gemeente Roermond.

Ontdek Roermond per fiets
In 2017 is de campagne uitgebreid met een gratis fietsroute, die alle 21 ontdekken waard plekken met elkaar verbind. De route is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen. De totale lengte van de route is 43,3 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen.