Bezoeken

Munsterplein Roermond

Munsterplein RoermondHet mooiste plein van Nederland is te vinden in de binnenstad van Roermond: het Munsterplein. Rondom het plein liggen een aantal restaurants en lunchrooms met terras op het plein. De woensdagmarkt vind je elke week terug op dit plein. 

Munsterkerk

Een van de mooiste overblijfselen van de romaanse bouwkunst in Nederland is de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk op het Munsterplein in Roermond. Begin 19e eeuw heeft de Roermondse architect dr. Pierre Cuypers de Munsterkerk geheel gerestaureerd. Hij verving een barokke klokkentoren door twee vierkante hoektorens en de twee torens boven het priesterkoor door twee kleinere varianten van de vierkante hoektorens.

In 2020 bestaat de Munsterkerk 800 jaar. Bezoek de website met informatie over het jubileum en een overzicht van evenementen die voorafgaand en tijdens het jubileumjaar worden georganiseerd. 

Praalgraf Munsterkerk RoermondPraalgraf
Voor het hoofdaltaar in de Munsterkerk bevindt zich een bijzonder praalgraf: het eerste dubbelpraalgraf van man en vrouw samen. In dit praalgraf rusten graaf Gerard IV van Gelre en zijn vrouw Margaretha van Brabant al meer dan 750 jaar! De graaf en gravin worden als jonge mensen afgebeeld. Het grafmonument is door zijn ouderdom en stijl uniek in Nederland en is volgens kunsthistorici het oudste dubbelpraalgraf van Nederland.

In de periode van april t/m november 2019 is de Munsterkerk dagelijks te bezichtigen van 14.00-17.00 uur (op zaterdag van 14.00-16.00 uur).

★TIP★ Loop een rondje rondom de Munsterkerk en ontdek dat de kerk meerdere fotogenieke kanten heeft. Vergeet hierbij uiteraard de voorzijde met de charmante Kiosk niet.