Bezoeken

Parkeren in Roermond

Voor de leefbaarheid van de Roermondse binnenstad (er wonen ruim 4.000 Roermondenaren) en voor de veiligheid van winkelend publiek is de binnenstad autoluw gemaakt. Dit wil zeggen dat verkeer en dus ook parkeren zoveel mogelijk rond de binnenstad is georganiseerd.

Parkeergarages RoermondParkeerverwijssysteem
Rond de Roermondse binnenstad wordt u middels een parkeerverwijssysteem gewezen op de vrije parkeerplekken. De borden langs en boven de weg geven de richting van de parkeerplekken aan en bovendien het actuele aantal vrije plekken. Ook als u bekend bent in Roermond zijn deze borden handig om direct naar een beschikbare plaats te rijden. Het voorkomt lang zoeken. Laat u dus leiden, gemak dient de mens! 

Parkeergarages en P+R
Er zijn grote parkeergarages met toezicht beschikbaar bij Theaterhotel de Oranjerie, Winkelpassage Roercenter, Kazerneplein en de nieuwste parkeergarage Stationspark aan de Maria Theresialaan. Tevens zijn er een aantal parkeerterreinen beschikbaar met voordelige dagtarieven, zoals het massale parkeerterrein bij het Designer Outlet Roermond op slechts 3 minuten loopafstand van de binnenstad.

Er zijn ook twee P+R locaties aan weerszijden van het station in Roermond: P+R Godsweerdersingel en P+R Veeladingstraat. Beiden terreinen liggen op 2 minuten loopafstand van de binnenstad.

Er is een handige kaart met alle parkeerterreinen en parkeergarages in de binnenstad van Roermond. 

Op de parkeerpagina van de gemeente Roermond zijn adressen en tarieven van parkeerterreinen en -garages in Roermond te vinden, evenals een parkeerfolder die regelmatig via de gemeente en winkels in het centrum wordt verspreid.

Q -park appParkeren Roermond
Bovengenoemde parkeergarages en P&R locaties staan op de Q-Park website en in de Q-park app. Bent u op zoek naar een parkeergarage in Roermond die het dichts bij uw bestemming ligt? Of wilt u weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in de desbetreffende parkeergarage? Download dan de Q-park app.

Deze app geeft alle actuele parkeerdata weer van alle Roermondse Q-park  parkeergarages en P&R locaties. Door te kiezen voor een parkeergarage  navigeer je vervolgens automatisch naar de betreffende parkeergarage.

Flitsparkeren in de binnenstad 
In de binnenstad zijn veel parkeerplaatsen bestemd voor vergunninghouders (bewoners). Toch zijn er tal van plaatsen waar u voor een korte periode (veelal maximaal 30 minuten) uw auto kunt (flits)parkeren. Let daarbij echter op de verkeersborden die de plaatsen voor vergunningshouders aanduiden. Stadstoezicht houdt hier strikt controle op. 

Fietsenstallingen Roermond
Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsrek of bewaakt stallen in een fietsenstalling. Het is in de binnenstad verboden de fiets op straat buiten een fietsenrek te plaatsen. De fietsrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn op een aantal locaties (gratis) bewaakte rijwielstallingen.