Bezoeken

Rondvaart Roermond

In Roermond, in het hart van de provincie Limburg, ligt een uitgestrekt waterrecreatiegebied: de Maasplassen. De Maasplassen zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland en grenzen aan de binnenstad van Roermond. Dit ruim 3000 hectare watergebied heeft grote en kleinere aangeschakelde plassen (ontstaan door grindafgravingen) en is verbonden met de rivieren de Maas en de Roer.

Rondvaart RoermondDe rivier de Roer mond uit in de Maas. In vroegere tijden was de Roer een belangrijke aanvoerroute voor de bevoorrading van de Roermondse binnenstad. Om een indruk te krijgen van de omvang en pracht van de Maasplassen, is het een aanrader om een rondvaart te maken.

Rondvaart
Vanaf de Roerkade maakt de Rederij de Corporaal vanaf maart t/m 30 december 2019 diverse afvaarten. In schoolvakanties varen zij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag. Een rondvaart duurt 70 minuten en vaart langs o.a. de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske. Plan je rondvaart met de vaarkalender 2019.