Bezoeken

Dagje uit Roermond

Roermond is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De stad aan Maas, Roer en Swalm met 57.000 inwoners ligt zeer centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen op nog geen 15 kilometer afstand. 

Het is een stad met een rijk verenigingsleven, talrijke culturele evenementen gedurende het hele jaar en veel voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. De cultuur waarop mensen hier met elkaar omgaan maakt van Roermond een plezierige stad om in te leven.

Roermond heeft zeer diverse bezienswaardigheden. Wat dacht u van het Munsterplein met de charmante kiosk? Het Stadhuis en de Markt, het Nationaal Indië Monument, diverse musea en het Cuypershuis, maar ook prachtige monumenten als de Kathedraal en de Munsterkerk. Dit is echter maar een greep uit de bezienswaardigheden en activiteiten die u tijdens een stedentrip in Roermond kunt doen.

Met de tips onderstaande pagina’s en de toeristische plattegrond kunt u uw perfecte dagje uit of weekendje weg in Roermond plannen.

Ontdek Roermond