Evenementen

Informatie voor evenementenorganisatoren

Roerkade RoermondCitymanagement Roermond krijgt vaak de vraag wat we kunnen betekenen voor organisatoren die een evenement willen organiseren in Roermond. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet.

Allereerst adviseren wij alle organisatoren aan om hun evenement aan te melden op de evenementenkalender van VVV Midden-Limburg. Dit is de evenementenkalender waar alle evenementen in Roermond en de regio op worden gepubliceerd. Wij gebruiken deze kalender ook als bron voor onze publicaties.

Wat kan Citymanagement Roermond voor u doen?
Citymanagement Roermond beschikt over een aantal middelen om uw evenement en daarmee Roermond als stad te promoten. We kunnen uw evenement vermelden op:

1. Website City Roermond
Op de evenementenpagina van onze website vermelden wij jaarlijks terugkerende evenementen in de gemeente Roermond. De evenementen worden vermeld met foto, één of twee zinnen tekst en een link naar de website van het evenement.

2. Social media
Op onze Facebookpagina We Are Roermond en Instagrampagina We Are Roermond informeren we bewoners, bezoekers en ondernemers van Roermond over wat er in Roermond te doen is. Zo plaatsen en delen wij ook berichten over evenementen die plaatsvinden in de stad, zowel eenmalige als jaarlijks terugkerende evenementen.

3. Evenementenkalender in Citylife
In het magazine Citylife staat een evenementenkalender, waarvoor Citymanagement Roermond de input levert. Per kwartaal worden de evenementen in die periode kort vermeld (evt. met foto). Citylife wordt uitgegeven in Roermond en omgeving en heeft een oplage van 50.000.

Evenementenbord Roermond4. Evenementenborden aan de invalswegen
Op vier locaties op de invalswegen naar Roermond staan evenementenborden die worden verzorgd door Citymanagement Roermond. Op de borden worden de actuele evenementen voor de komende periode vermeld, die tien keer per jaar verwisseld. Per periode is er plaats voor max 6 evenementen vermeldingen.

Wij zoeken zelf actief naar informatie over evenementen in de stad, maar het helpt altijd als u ons per mail (info@cityroermond.nl) informatie toestuurt over uw evenement. Als we van u een korte tekst ontvangen met foto en website link is het voor ons makkelijker om informatie te delen. Ook kunnen we dan aangeven in welke media plaatsing mogelijk is.

Wanneer wordt uw evenement vermeld?
Gezien het hoge aantal evenementen in combinatie met de beperkte media capaciteit moet Citymanagement een keuze maken. Allereerst willen we nadrukkelijk stellen dat Citymanagement Roermond het liefst alle activiteiten en evenementen, groot of klein, zou willen uitdragen. Omdat we vaak beperkt zijn in de publicatie ruimte zijn wij genoodzaakt de volgende selectiecriteria te hanteren:

1. De schaalgrootte van een evenement;
2. In welke mate het evenement bijdraagt aan de (promotionele) kernwaarden van Roermond;
3. Het evenement vindt plaats in de binnenstad;
4. Is het evenement interessant voor bezoekers van buiten Roermond;
5. Gratis toegankelijk of een entreecomponent.

Citymanagement Roermond bepaalt op basis van bovenstaande criteria welke evenementen worden geplaatst en waar. Over wel of geen plaatsing van uw evenement kan niet worden gecorrespondeerd.

Tegenprestatie
Vermelding op bovengenoemde media is voor de evenementenorganisatie geheel kosteloos. Wel vragen we organisatoren van evenementen een link op hun website te plaatsen naar www.cityroermond.nl. Op deze website is informatie te vinden over de mooie stad Roermond; shoppen, bezoeken, evenementen, bereikbaarheid, wonen, werken en ondernemen.

Vermelding van ons logo op uw poster, folder of andere communicatie uitingen wordt ook altijd op prijs gesteld.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.