Evenementen

Kerst in Roermond

Een sfeervol versierd Roermond: de prachtige pleinen, kleinere straatjes en de grotere winkelstraten. Alles ademt in november en december Kerst in Roermond.

De prachtige sfeerverlichting is tijdens de wintermaanden niet weg te denken in onze Roermondse binnenstad. Jaarlijks staat er zowel op de Markt als het Stationsplein een 12 meter hoge kerstboom aangekleed met ieder 12.000 lampjes. Aanvullend komen er dit jaar drie grote 3D lichtobjecten op het Stationsplein, de Grote Kerkstraat en Kloosterwandplein. 

Winterentertainment RoermondEntertainment tijdens de feestdagenperiode
Bezoekers van een stad vinden, naast sfeerlichting, ook beleving een belangrijk aspect van een binnenstad. Net als de afgelopen jaren is er ook tijdens de komende feestdagenperiode in de weekenden een divers entertainmentprogramma.
Wie in de aanloop naar de Kerst inkopen gaat doen, zal verrast worden door diverse (Kerst)acts, o.a. de ganzenfanfare, korenblaaskapellen, nationale zanggezelschappen zullen de bezoekers van Roermond entertainen.

Santa's House
Nadat de Sint is terug gekeerd naar Spanje, vliegt de Kerstman in december naar Roermond. Hij neemt zijn intrek in het Santa’s House gelegen in Shoppingcenter Roercenter. Op zaterdag 8 december zal de Kerstman rond 14.00 uur hier aankomen. Tijdens zijn verblijf t/m 24 december zijn er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud,bijv.: een kleurplatenwedstrijd en uiteraard kunnen bezoekers op de
foto met de kerstman.

Winterkasteel
Als de Kerstman na 24 december terug is naar Lapland zal Koning Winter het Santa’s House overnemen en omdopen tot Winterkasteel. Tot net na de jaarwisseling kunnen de bezoekers op de foto met de Winterkoning, is er muzikale entertainment en ieen meet en greet met Olaf en Elsa (Frozen).