Evenementen

Vastelaovend in Remunj

Elk jaar wordt ook in Roermond Carnaval gevierd: oftewel Vastelaovend in Remunj! Op deze pagina staat een overzicht van de diverse, grotere carnavalsevenementen die Roermond rijk is.

Carnavalsoptochten
In de gehele gemeente Roermond zijn er verschillende optochten:

Datum Tijd Optocht
Zo 3 maart 12:00 Grote optocht van Ool
Zo 3 maart 12:00 Grote optocht van Herten
Zo 3 maart 13:33 Grote optocht van Maasniel
Zo 3 maart 14:30 Grote optocht van Boukoul
Ma 4 maart 13:11 Grote optocht van Roermond
Ma 4 maart 13:30 Grote optocht van Asenray
Ma 4 maart 13:30 Grote optocht van Swalmen
Di 5 maart 14:11 Grote optocht van Leeuwen

Prinsetreffe - 26 januari 2019
Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

Vastelaoveskirmes - 1 t/m 5 maart 2019
De eerste kermis in Roermond is tijdens Carnaval. Van Carnavalsvrijdag 1 t/m Carnavalsdinsdag 5 maart is de Vastelaoveskermis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud. 

Sjolefestasie - 1 maart 2019
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond met non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd en de entree is gratis!ROERmondje Stationsplein 

Sjtasiefestasie - 2 maart 2019
Op Carnavalszaterdag gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.  

Mertsjpektakel Zjwame - 3 maart 2019
De 14e editie van 't Zjwamer Mertsjpektakel, een openluchtfestival, vindt traditiegetrouw plaats op Carnavalszondag met een divers programma opgesteld van geweldige carnavalsartiesten. De toegang is gratis. 

Vastelaoves Villaasj - 3 maart 2019
Een carnavalesk openlucht theater. De Raadhuisstraat, het Betjesplein, het Dokter Molplein en het Pastoor Slangenpad worden tijdens de happening omgebouwd tot carnavalsdorp.

Remunjse Optoch - 4 maart 2019
Op Carnavalsmaandag om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj. De optocht gaat door de gehele binnenstad van Roermond.

Prijzenuitreiking & carnavalsmiddag na de Remunjse Optoch
Na de prachtige carnavalsoptocht door de binnenstad van Roermond gaat het spektakel verder in TheaterHotel De Oranjerie. Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.

Bacchusdrieve - 5 maart 2019
De afsluiting van de Vastelaovend in Roermond wordt op dinsdag afgesloten met het Bacchusdrieve op de Roerkade.

Sjolefestasie RoermondSjtasiefestasie RoermondRemunjse optoch