Nieuws

Nieuws Roermond

Een toegankelijk Roermond
Een stadswandeling zonder belemmeringen, dwars door Roermond: vandaag is die gepresenteerd als onderdeel van de Week van de Toegankelijkheid. Mensen met een beperking, maar ook met bijvoorbeeld een kinderwagen, kunnen zo gemakkelijk genieten van al het moois dat Roermond te biede...
Lees meer
Meer drukte in binnenstad Roermond!
Roermond heeft in 2017 een half miljoen meer bezoekers mogen verwelkomen dan in 2010. Roermond is de enige stad in Limburg met een stijgend bezoekersaantal.
Lees meer
Munsterkerk Roermond 800 jaar
Een van de mooiste overblijfselen van de romaanse bouwkunst en abdijen in Nederland is de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk op het Munsterplein in Roermond. De bouw van de Munsterkerk en kloostergebouwen startte voor de formele stichting van de abdij. De kerkwijding van de kloosterke...
Lees meer
De ROER mond gaat naar Solar!
Het vaak gefotografeerde kunstwerk de ROER mond, dat het grootste deel van het jaar op het Stationsplein te vinden is, gaat dit jaar naar Solar Weekend Festival. Het is de eerste keer, dat dit eigentijdse kunstwerk te vinden is op het festivalterrein aan de Maasplassen.
Lees meer
Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
Op initiatief van en in samenwerking met de Gemeente Roermond heeft de BIZ Binnenstad en Citymanagement gezorgd voor uitbreiding van het aantal fietsenrekken in de binnenstad. Er zijn 124 extra fietsparkeerplaatsen geplaatst en 11 beugels voor scooters en brommers.
Lees meer

Meer nieuws