Nieuws

250 jaar Kloosterhof Roermond

Op 10 september 2017 organiseren Carin Cox en Patrick Bekkers “250 jaar Kloosterhof” op de monumentale hoeve Kloosterhof aan de Kloosterweg te Roermond - met als doel de hoeve eenmalig weer open te stellen voor stad- en streekgenoten als de verbindende factor die het lang is geweest.

De intentie is om een “oogstfeest anno nu” te organiseren. Net als in de traditie van de eerdere oogstfeesten begint de dag om 10.00 uur met een heilige mis in de voormalige koeienstal. Daarna zijn er tot circa 18.00 uur verschillende activiteiten.

Het evenement: 250 jaar Kloosterhof
Het cultuurhistorische aspect wordt vormgegeven door een tentoonstelling en door rondleidingen in en om de hoeve door een verhalenverteller, over de rijke historie van de hoeve, het boerenleven in vroeger tijden en de geschiedenis van de regio. Ook wordt er een ‘boeremèrt’ georganiseerd, waar ambachtslieden traditionele oude ambachten laten zien en lokale producenten hun, ambachtelijk bereide, levensmiddelen kunnen presenteren. Het weekend van 9 en 10 september is tevens de nationale Open Monumentendag, waar dit jaar het motto is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Aangezien dat naadloos aansluit bij dit evenement, zal de hoeve zich ook via het officiële programma van de Monumentendag presenteren.

De sociale en verbindende factor wordt vormgegeven door muzikale optredens uit de regio, waaronder verschillende blaaskapellen en koren. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals een kinderboerderij en kindertheater. Zo wil de familie Cox een ambiance creëren waar jong en oud samen kunnen komen en kunnen genieten van deze nostalgische omgeving. 

Voor meer info klik hier.