Nieuws

De ROER mond gaat naar Solar!

Het vaak gefotografeerde kunstwerk de ROER mond, dat het grootste deel van het jaar op het Stationsplein te vinden is, gaat dit jaar naar Solar Weekend Festival. Het is de eerste keer, dat dit eigentijdse kunstwerk te vinden is op het festivalterrein aan de Maasplassen.

De plaatsing van de grote witte letters R O E R en de rode mond op het Solar terrein betekent mooie PR voor de stad Roermond. Het kunstwerk heeft van nature een uitnodigende werking op voorbijgangers om mee op de foto te gaan.

Win een ticket voor Solar 2019
Op de foto gaan met de ROER mond is nu nog aantrekkelijker voor de festivalgangers, omdat ze hiermee een ticket kunnen winnen voor Solar 2019. Dit kan door een originele foto van zichzelf met de ROER mond te (laten) maken, deze te plaatsen op de Facebook pagina City Roermond en deze pagina te liken. Óf de foto van zichzelf met de ROER mond op Instagram te plaatsen met #SolarRoermond en de pagina CityRoermond te volgen.

De cultuurburgemeester kiest de winnaars
Uit alle inzendingen kiest cultuurburgemeester Hatice Alasu de twee origineelste inzendingen, die ieder 1 ticket winnen voor de Solar zondag in 2019. Hatice is sinds december 2017 cultuurburgemeester van Roermond. Vanwege haar jonge leeftijd (11) mag ze zelf nog niet naar Solar, ze vindt het wel leuk om mee te werken aan de actie en kijkt uit naar alle mooie inzendingen.

Over de actie
De Solar ROER mond actie is een samenwerking tussen de gemeente Roermond, Solar Weekend Festival en Citymanagement Roermond. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Solar Weekend Festival. Om de actie eerlijk en goed te laten verlopen is een aantal algemene voorwaarden opgesteld.