Nieuws

Eerste plekken “het ontdekken waard” onthuld!

Roermond heeft ontzettend veel mooie en bijzondere verborgen plekjes. Dát heeft de campagne “het ontdekken waard” bewezen! Op vrijdag 10 juni heeft wethouder Angely Waajen de eerste tien plekken onthuld die volgens de inwoners van Roermond het ontdekken waard zijn. Enkele aandragers waren aanwezig bij de onthulling om toe te lichten waarom de door hen aangedragen plek zo bijzonder is.

De volgende plekken in Roermond zijn volgens de aandragers, maar ook volgens de selectiecommissie écht het ontdekken waard: de Rattentoren, het uitzicht vanaf het bovenste parkeerdek van het Roercenter, de Teekenschool, het Ursulinenkapelletje, de Kasteelhoeve Zuidewijk Spick, het Kruiswegpark, de Maasnielderbeek schaatsvijver, het Isabelle Greend – Oolder Greend, het Kasteel Hillenraad en het Cuypershuis.

Al deze plekken zijn op een mooie en soms ook verrassende manier op foto vastgelegd en vanaf 10 juni te bewonderen op de verkiezingsborden die verspreid staan door de hele gemeente Roermond. Op de website www.hetontdekkenwaardroermond.nl is achtergrondinformatie te vinden over deze plekken en staat aangegeven waar en wanneer de plekken te bezoeken zijn.

Dit zijn de eerste 10 van in totaal 20 plekken bekend die volgens inwoners van Roermond het ontdekken waard zijn. Voor de andere 10 plekken die het ontdekken waard zijn moet u nog even geduld hebben. Eind augustus worden de laatste tien plekken onthuld en vanaf dat moment ook tentoongesteld op de overige verkiezingsborden in de gemeente Roermond.

Het doel van de campagne “het ontdekken waard” is Roermondenaren stimuleren om nieuwe plekken van Roermond te gaan ontdekken. Door bijzondere plekken een plaats te geven op de verkiezingsborden, die verspreid staan door de hele gemeente, hoopt Citymanagement Roermond de interesse te wekken van de inwoners zodat ze meer op pad gaan in de eigen gemeente.

Voor meer informatie over de plekken en over de campagne kunt u terecht op www.hetontdekkenwaardroermond.nl.