Nieuws

Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond

Op initiatief van en in samenwerking met de Gemeente Roermond heeft de BIZ Binnenstad en Citymanagement gezorgd voor uitbreiding van het aantal fietsenrekken in de binnenstad. Er zijn 124 extra fietsparkeerplaatsen geplaatst en 11 beugels voor scooters en brommers.

De extra fietsparkeerplaatsen zijn geplaatst in de Molenstraat (40), op de hoek Kloosterwandstraat en St. Christoffelstraat (28). Nieuwe locaties zijn de Veldstraat (16),  hoek Munsterstraat en Schoenmakersstraat (8), hoek Neerstraat en Paredisstraat (6). Op de Roerkade nabij de huidige fietsenstalling worden binnenkort nog 14 nieuwe plekken gerealiseerd.

2350 gratis plekken
Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek of gratis bewaakt stallen in een fietsenstalling. In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen. Het is in de winkelstraten in de binnenstad verboden de fiets op straat buiten een fietsenrek te plaatsen. De fietsenrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig.

Scooterparkeerplaatsen
De scooter en brommerparkeerplaatsen in de Neerstraat zijn speciaal aangebracht, omdat veel scooters en brommers (illegaal) buiten de fietsenstalling parkeerden. Op deze parkeerplaatsen mogen scooters en brommers officieel neergezet worden. Aan de speciale beugels kan de scooter of brommer goed vastgemaakt worden. 

Vitale stad
De extra rekken en brommer beugels zijn mede mogelijk gemaakt door het programma “Vitale Stad”. Vitale Stad maakt werk van een toekomstbestendige binnenstad, waarbij een mix van functies zorgt voor een aantrekkelijk verblijfs- en vestigingsklimaat. Een binnenstad om te ontmoeten, wonen, recreëren en beleven. Vitale Stad wordt gefinancierd door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg.