Nieuws

Het beste hotel van Nederland: in Roermond

Van der Valk Hotel Het Arresthuis in Roermond wint de award Hotel van het Jaar 2018 van GaultMillau. De awards van GaultMillau zijn maandagavond 6 november uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.

Rob Polman namens het Van der Valk hotel: ‘Heel bijzonder. Wat een mooie erkenning. Voor zowel ons hotel als de forse stijging van ons restaurant Damianz, is geweldig. Zeker voor het team dat gepassioneerd met het vak bezig is. Het gebouw is een, de mensen die maken het!’

GaultMillau roemt het hergebruik van de oude gevangenis waarin Het Arresthuis is gevestigd. Ze motiveert de award voor het Van der Valk hotel in Roermond als volgt: ‘Een voormalige gevangenis als hotel, een cel als kamer. Het lijkt uniek, maar het komt steeds meer voor. Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen – is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit.

Tot 2006 deed het gebouw dienst als huis van bewaring. Engelman Architecten bouwde het complex met meer dan honderd cellen voor Van der Valk om tot een bijzonder hotel met 24 standaard kamers, 12 deluxe kamers en 4 suites. De voormalige luchtplaats is nu een patio, de galerij in het cellenblok is nu een ruimte voor bruiloften en partijen. De originele celdeuren bleven net als de gewelven in diverse kamers behouden.’

Het restaurant van Het Arresthuis, Damianz met Jeroen van Gansewinkel achter de kachel, stijgt in de gids van 2018 maar liefst 3 punten en behoort daarmee tot de snelste stijgers.