Nieuws

Het is weer tijd om Roermond te ontdekken!

De dagen worden langer en het weer nodigt uit om op pad te gaan. Waarom dan niet in de eigen omgeving met de ontdekken waard fietstocht? Meimaand is fietsmaand bij uitstek en de bezienswaardigheden zijn weer geopend.

De gratis ontdekken waard fietsroute verbind 21 bijzondere plekken binnen de gemeente Roermond met elkaar. Al deze plekken hebben met elkaar gemeen dat de inwoners van Roermond de plekken hebben aangemerkt als het ontdekken waard. Enkele plekken zijn de Caroluskapel, het Praalgraf in de Munsterkerk, het Kruiswegpark en de Rattentoren (geopend vanaf 10 juni).

Geopend
Vanaf mei zijn de plekken - die toegankelijk zijn voor publiek - allemaal weer geopend. In de winterperiode waren sommige plekken namelijk gesloten. Op de website www.hetontdekkenwaardroermond.nl is meer informatie te vinden over de 21 plekken en de openingstijden per locatie.

Fietsroute het ontdekken waard RoermondOver de fietsroute
De fietsroute is gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen. De totale lengte van de route is 43,3 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen. De fietsroute in handig meeneem formaat is verkrijgbaar bij het VVV kantoor (Markt 17, Roermond). De online fietsroute vindt u op de website van de VVV Midden-Limburg.

Over het ontdekken waard
Het doel van de ontdekken waard campagne is om inwoners toerist te laten worden in eigen stad. Daarom zijn de 21 plekken ook terug te zien op de verkiezingsborden die verspreid staan in de dorpskernen en wijken van Roermond. Voor toeristen is het een mooie manier om een andere kant van Roermond te ontdekken.