Nieuws

Het ontdekken waard - fotoserie

Op vakantie genieten we van mooie en bijzondere plekjes die we daar ontdekken. We verdiepen ons in de cultuur en historie, maken tochten door de natuur en beklimmen de hoogste toren voor het mooie uitzicht. Maar waarom doen we dat niet in onze eigen stad? Om eigen inwoners te stimuleren om nieuwe plekken van Roermond te gaan ontdekken heeft Citymanagement Roermond de campagne “het ontdekken waard” gestart in 2016. Hierbij gaat het om plekken die karakteristiek zijn voor Roermond, maar niet bekend zijn bij het grote publiek. Plekken die dus het ontdekken waard zijn.

Fotograaf Harrie Houben haakt deze zomer (2018) in op de campagne met een fotoserie 'Stadslandschappen van Harrie Houben'.

Een serie foto’s van die plekken in Roermond die je niet gauw fotografeert, maar die eigenlijk heel erg de moeite het ontdekken waard zijn. Uiteraard is er een “lijntje” met www.hetontdekkenwaardroermond.nl waarin inwoners en bezoekers geattendeerd worden op de cultuurschatten en mooie gezichten van onze stad. Eigenlijk zijn de 18 foto’s in deze expositie een kleine knipoog en een kleine verwondering.

Met deze serie is Harrie Houden recent afgestudeerd aan de Kunstacademie. De fotoserie is te zien in de hal van de ECI Cultuurfabriek in Roermond van 23 juli t/m 16 augustus 2018.

Foto: zicht op de Willem II Singel vanaf Spoorlaan Noord.