Nieuws

Meer drukte in binnenstad Roermond!

Roermond heeft in 2017 een half miljoen meer bezoekers mogen verwelkomen dan in 2010. Roermond is de enige stad in Limburg met een stijgend bezoekersaantal.

Waar het bezoekersaantal van de Roermondse binnenstad in 2010 nog op 6,8 miljoen lag, is dat dit in 2017 gestegen naar 7,3 miljoen. Volgens Gertjan Slob van Locatus (het bedrijf dat de cijfers leverde) is dit te danken aan de populariteit van het Designet Outlet Center. Bewijs is hier niet voor. "Maar als er zoiets specifieks aan de hand is in een stad, moet daar een specifieke reden voor zijn," aldus Gertjan Slob. Uit deze Locatus cijfers blijkt ook dat de bezoekersaantallen (i.t.t. Roermond) in Venlo, Maastricht, Heerlen en Sittard dalen.

Winkelstraatmanager Ferd Geerlings vult aan: “De Roermondse binnenstad is op de juiste weg. Dit is mede door de gezamenlijke verbinding en koers die Citymanagement Roermond, de BIZ Binnenstad zowel het bestuur en de binnenstadondernemers, gemeente Roermond, diverse bedrijven, partners en betrokkenen heeft ingezet. We moeten samen positief blijven werken aan en in onze binnenstad”. 

Locatus telt al decennialang het aantal passanten in binnensteden. Op een gemiddelde zaterdag telt men op drukke punten de passanten. Die peilingen worden vervolgens omgerekend naar het aantal unieke bezoekers in die week. De bezoekers van het Designer Outlet Center zijn niet bij de cijfers van de Roermondse binnenstad inbegrepen. Het outlet center hanteert een eigen telling.

Bron: De Limburger, Locatus
Foto: Citymangement Roermond