Nieuws

Munsterkerk Roermond 800 jaar

Een van de mooiste overblijfselen van de romaanse bouwkunst en abdijen in Nederland is de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk op het Munsterplein in Roermond. De bouw van de Munsterkerk en kloostergebouwen startte voor de formele stichting van de abdij. De kerkwijding van de kloosterkerk is op 1 oktober 1220 door aartsbisschop Engelbert van Keulen verricht.

In aanloop naar het jubileum Munsterkerk 800 jaar in 2020, is 15 augustus de gelijknamige website www.munsterkerk800.nl gelanceerd.

De Munsterkerk is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de binnenstad Roermond en maakt een enorme indruk op iedere bezoeker. De Munsterkerk die 800 jaar bestaat, ademt de sfeer van het rijke religieuze en culturele verleden van Roermond. De ankerpunten van het jubileumjaar 2020 zijn religie, cultuur en volksfeest.

Jubileumviering
De jubileumviering staat in het teken van het verhaal dat ook na 800 jaar verder gaat. Voorafgaand en in het jubileumjaar zijn er diverse momenten en evenementen die stil staan bij de viering van Munsterkerk 800 jaar, bijv. diverse projecten in het voorportaal, uitgave van een boek over de geschiedenis van de Munsterkerk, diverse exposities en een ouverture.

Mijn Munsterkerk
Om alles rondom het jubileum te coördineren is het comité MK800 opgericht. Hun doel is “verbinden”. Ze vragen iedereen om foto’s, herinneringen, uniek (familie) verhalen over de Munsterkerk te delen. Iedereen in en buiten Roermond mag met ideeën komen te komen om het jubileumjaar nog meer te vieren.