Nieuws

Munsterkerk sluit zich aan bij het Grootste Museum van Nederland

Nederlanders bezoeken in het buitenland de ene kathedraal na de andere, maar in eigen land lopen ze eraan voorbij. Met de opening van het Grootste Museum van Nederland in de zomer van 2017 is een eerste stap gezet om dit te veranderen.

Sinds de opening vorig jaar hebben zo’n honderdduizend mensen de aangesloten kerken en synagogen bezocht en kennis gemaakt met de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken van Nederland. 

Vanaf zaterdag 14 juli wordt ook in de Romaanse Munsterkerk Roermond vele verborgen schatten belicht. Net als bij de andere locaties van het Grootste Museum van Nederland biedt een audiotour verdieping. Bezoekers horen al dwalend door de kerk bijzondere verhalen of kunnen aan de hand van de tour alle highlights ontdekken.

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij en een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Foto: Deken van Roermond en pastoor van de Munsterkerk Rob Merkx, Gourverneur Provincie Limburg Theo Bovense en Anique de Kruijf, Hoofd Erfgoed in Kerken en Kloosters van Museum Catharijneconvent.