Nieuws

Nieuw parkeerverwijssysteem in gebruik

Het zal u niet ontgaan zijn, het nieuwe parkeerverwijssysteem voor de Roermondse binnenstad is zo goed als klaar. Eerder heeft de gemeente Roermond in samenwerking met Q-Park al de Q-Park parkeerapp ontwikkeld om de bereikbaarheid te vergroten. Met het nieuwe parkeerverwijssysteem kunnen bezoekers van de stad eenvoudig en snel, een vrije parkeerplaats vinden. En dat zonder te zoeken. Op de belangrijkste toegangswegen naar de binnenstad worden automobilisten geïnformeerd en geleid naar “ P - Route Centrum “. Deze P – Route is een ring rondom de binnenstad. 

Door de P – Route te volgen komen bezoekers langs alle parkeergelegenheden. De borden bij de parkeergelegenheden geven aan of er vrije plaatsen beschikbaar zijn. Daarnaast kan de gemeente op drukke dagen, bij evenementen of bij werkzaamheden actief sturen in de route. Omdat het systeem op een aantal locaties voorzien is van dynamische pijlen kan het verkeer geloodst worden naar een andere parkeergelegenheid.

Daarnaast zijn enkele strategische locaties voorzien van panelen met actuele informatie voor automobilisten. Onderweg kunnen automobilisten lezen wat de actuele verkeerssituatie is en wat de parkeermogelijkheden zijn in de stad. Dit systeem noemen we DRIP en dit betekent:
dynamisch route informatie paneel.

Met het nieuwe parkeerverwijssysteem, met DRIP en de Q-Park parkeerapp, kunnen onze bezoekers nog beter een vrije parkeerplaats vinden.
Wethouder Raja Fick-Moussaoui is blij met deze maatregelen: “We kunnen nu vooral op drukke dagen onze bezoekers beter faciliteren bij het parkeren. Dit bespaart ergernis bij de bezoekers en de verkeersbewegingen worden minder, omdat men niet meer hoeft te zoeken. Voor mij is dit een stap dichter bij een betere bereikbaarheid.”

Heeft u vragen over het nieuwe parkeerverwijssysteem, stel ze gerust via verkeer@roermond.nl.

Tip: Wilt u uw bezoeker ook informeren over de bereikbaarheid van uw locatie? Vertel uw bezoeker dan op uw website waar deze het beste kan parkeren. U kunt bijvoorbeeld een link naar de pagina van de VVV plaatsen: www.vvvmiddenlimburg.nl/nl/parkeren-roermond.