Nieuws

Nieuwe cultuurburgemeester Roermond

Een jaar lang mag Hatice Alasu zich cultuurburgemeester van Roermond noemen. De leerlinge van basisschool Neel in Maasniel is in december 2017 benoemd door loco-burgemeester Angely Waajen. Het komende jaar zal ze op verschillende (culturele) evenementen aanwezig zijn.

De afgelopen twee jaar was Lucas Lejeune cultuurburgemeester. Met het instellen van de functie wil de ECI Cultuurfabriek de jeugd meer betrekken bij kunst en cultuur in de gemeente. 

Facebookpagina
Vanaf nu ga ik, Hatice, als cultuurburgemeester verder met het delen van avonturen op deze pagina! Ik zou het ontzettend leuk vinden als jullie je vrienden, kennisen kinderen en klasgenootjes vragen om mijn pagina een like te geven, zodat iedereen samen met mij op avontuur kan gaan in Roermond.
Binnenkort zal ik mijn eerste echte verhaal schrijven hier op de pagina, want ik heb het al best druk de komende weken. Gisteren heb ik een bezoekje gebracht aan het Cuypershuis. En morgen mag ik bijvoorbeeld een hele bijzondere tentoonstelling openen in het Historiehuis Roermond. Een tentoonstelling over emancipatie en gelijke rechten voor vrouwen.

Foto door Janneke Peters.