Nieuws

Ontdek Roermond per fiets!

Roermond is een prachtige stad met een rijke cultuurhistorie, die omgeven is door natuur. In deze stad zijn nog veel onbekende plekken die de eigen inwoners versteld zouden doen staan. Daarom heeft Citymanagement Roermond in 2016 een oproep gedaan aan haar inwoners om bijzondere plekken aan te dragen. Dit heeft geresulteerd in 21 plekken, die in beeld zijn gebracht en ten toon worden gesteld op verkiezingsborden door heel Roermond. In 2017 wordt de campagne uitgebreid met een fietsroute.

Vanaf heden is de gratis fietsroute beschikbaar, die alle 21 ontdekken waard plekken met elkaar verbind. De fietsroute is een initiatief van Citymanagement Roermond i.s.m. VVV Midden-Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond.

De route is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen. De totale lengte van de route is 43,3 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen. De fietsroute in handig meeneem formaat is verkrijgbaar bij het VVV kantoor (Markt 17, Roermond) en op diverse toeristische locaties in de gemeente Roermond.
Deze fietsroute is ook opgenomen in de online fietsrouteplanner op de website van de VVV Midden-Limburg. 

De plekken
De route verbindt de volgende bijzondere plekken: de Rattentoren, de Caroluskapel, de Ursulinenkapel, het Sint Dionysiuskerkje, de meanderende Swalm in het Groenewoud, Kasteel Hillenraad, Kasteelhoeve Zuidewijk Spick, Maasnielderbeek met de Schaatsvijver, monumentale gevels het Veld, Graf met de handjes op Het Oude Kerkhof, Kapel in het Zand, het Kruiswegpark, het Cuypershuis, Natuurgebied Hammerveld-Oost, Rosslag Herten, Isabelle Greend – Oolder Greend, ECI Cultuurfabriek, Voorstad St. Jacob, Uitzicht parkeerdek Roercenter, het Praalgraf in de Munsterkerk en de Teekenschool.

Op de website www.hetontdekkenwaardroermond.nl is meer informatie te vinden over de 21 plekken en de openingstijden per locatie. Let op! Sommige plekken zijn niet of slechts op beperkte dagen en tijdstippen toegankelijk.