Nieuws

Onthulling eerste plekken van “het ontdekken waard”

Die ene bijzondere plek, die alleen in Roermond te vinden is en u doet verbazen door haar schoonheid of door het uitzonderlijke verhaal dat erachter schuilgaat. Een plek die u telkens even doet stilstaan om in u op te nemen. Naar die plek waren wij op zoek voor de campagne “het ontdekken waard”. Is het gelukt om deze plekken te vinden? Oordeel zelf op 10 juni as. als de eerste 10 plekken worden onthuld.

“Ongerepte natuur tussen de waterplassen waar Roermond zo bekend van is.”
“Het enige echte kasteel van Roermond ademt schoonheid en historie.”
“De schoonheid waarmee deze oude hoeve staat te pronken in het landschap.”
“De flora en fauna is zeer divers, laten je elke dag weer iets anders beleven.”
“Het kapelletje is een typisch voorbeeld van monumentaal erfgoed dat bijna helemaal niemand kent.”

 

Op 11 maart jl. is het startschot gegeven voor de campagne “het ontdekken waard”. Vanaf dat moment was het mogelijk om plekken aan te dragen die karakteristiek zijn voor Roermond, maar niet bekend zijn bij het grote publiek. Hiervoor is een oproep gedaan in de media en zijn diverse bewonersgroepen en culturele instanties aangeschreven.

Tot 14 april jl. was het mogelijk om de bijzondere plekken aan te dragen via de website www.hetontdekkenwaardroermond.nl. Het resultaat van deze zoektocht waren 39 bijzondere plekken, waarvan er na een check aan de criteria en ontdubbelen nog 29 plekken resteerden. Deze 29 plekken zijn met de informatie van de aandragers voorgelegd aan de selectiecommissie, die een uiteindelijke keuze heeft gemaakt voor 20 plekken.

Deze plekken zijn op foto vastgelegd en op 10 juni as. onthult wethouder Angely Waajen de eerste 10 plekken die volgens de inwoners van Roermond het ontdekken waard zijn. Het onthullen van de plekken is opgesplitst, omdat kort na de onthulling een deel van de verkiezingsborden niet beschikbaar is i.v.m. vermelding van een evenement. Zodra de borden weer beschikbaar zijn worden de laatste 10 plekken onthuld die het ontdekken waard zijn.

Het doel van de campagne “het ontdekken waard” is Roermondenaren stimuleren om nieuwe plekken van Roermond te gaan ontdekken. Door bijzondere plekken een plaats te geven op de verkiezingsborden, die verspreid staan door de hele gemeente, hoopt Citymanagement Roermond de interesse te wekken van de inwoners zodat ze meer op pad gaan in de eigen gemeente. Op de website www.hetontdekkenwaardroermond.nl komt na de onthulling een foto met achtergrondinformatie van elke plek, zodat gemakkelijk te zien is waar en wanneer de te ontdekken plekken te bezoeken zijn.