Nieuws

Succesvolle Roermond City Swim krijgt vervolg in 2018!

De eerste editie van Roermond City Swim is zeer geslaagd: 750 ducks, 250 zwemmers, 140 vrijwilligers en duizenden mensen op de Roerkade en langs het parcours om de zwemmers aan te moedigen en om te genieten van het sfeervolle evenement. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van de eerste editie.

Dee organisatie is alle deelnemers, partners, vrijwilligers, toeschouwers zeer dankbaar voor de bijdrage aan het evenement. Dankzij de inzet en het enthousiasme was het mogelijk om Roermond City Swim te organiseren en om geld in te zamelen voor het goede doel Toon Hermans Huis Roermond.

Evenement
In een sfeervolle entourage gingen om haf zes de ducks van start in de Duckrace. De 265 zwemmers volgden een uur later en gingen voor de 500, 1.000 of 2.000 meter zwemtocht het water van de Roer in. De omstandigheden om te zwemmen waren goed. Ook voor het in grote aantallen aanwezige publiek was het een sfeervolle avond, mede dankzij de de bijdragen van de artiesten. De weergoden waren Roermond City Swim erg goed gezind. De temperatuur was prima voor de zwemmers en in combinatie met een aangename watertemperatuur in Roer en Maas van zo'n 20 graden was het goed te doen voor de zwemmers.

Veiligheid
Honderdveertig vrijwilligers waren betrokken bij het evenement, vooral om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. De zwemmers startten in de groepen van 30, zodat de reddingsbrigades goed zicht konden houden op alle individuele deelnemers. Onder de deelnemers bevonden zich zaterdag een aantal Indie-veteranen, veel kinderen, een aantal gehandicapte zwemmers, en sporters die in hun familie te maken kregen met de ziekte kanker.

Toon Hermans Huis
De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond, de stichting die kankerpatienten en hun familie bijstaat. De organisatie heeft nog geen exact zicht op het totaalbedrag, doordat nog niet alle kosten in beeld zijn. De verwachting is dat het evenement enkele tienduizenden euro's oplevert voor het Toon Hermans Huis. Deelnemer Bert Schlicher haalde met 3020 euro het meeste sponsorgeld op voor zijn zwemtocht van twee kilometer.

Roermond City Swim 2018
De datum voor de editie in 2018 is overigens al bekend: zaterdag 1 september. Noteer het evenement alvast in je (digitale) agenda!