Nieuws

Vastelaovend in Remunj

Het is bijna weer zo ver, Vastelaovend in Remunj. In de gemeente Roermond zijn er tijdens carnaval een aantal grote evenementen, zoals de carnavalskermis, Sjtasiefestasie en nog veel meer.

Carnavalsoptochten
In de gehele gemeente Roermond zijn er verschillende optochten:

Datum Tijd Locatie
Zondag 11 februari 13.00 uur Ool, Herten
Zondag 11 februari 14.33 uur Boekoelse Optoch
Maandag 12 februari 13.11 uur Remunjse Optoch
Maandag 12 februari  14.11 uur Zjwamer Optoch
Maandag 12 februari  14.00 uur Asenray
Dinsdag 13 februari 14.11 uur Leeuwen


6 februari Prinsetreffe

Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

9 t/m 13 februari Vastelaoveskirmes
De eerste kermis in Roermond van 2018 is tijdens Carnaval. Van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 februari is de Vastelaoveskermis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud.

9 februari Sjolefestasie
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond. Vanaf 13:00 tot 17:30 uur zijn er non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd op vrijdag 9 februari. De entree van dit evenement is gratis!
Sjolefestasie Roermond

10 februari Sjtasiefestasie
Op zaterdag 10 februari vanaf 12:30 uur gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.

11 februari Mertsjpektakel Zjwame
De 13e editie van 't Zjwamer Mertsjpektakel, een openluchtfestival, vindt traditiegetrouw plaats op Carnavalszondag. Ook in 2018 is er een divers programma opgesteld met geweldige carnavalsartiesten. De toegang is gratis en het festival begint om 13.30 uur.

11 februari Vastelaoves Villaasj
Op zondag 11 februari 2018 organiseert de Stichting Vastelaoves Villaasj tussen 14.11 uur en 18.11 uur het evenement Vastelaoves Villaasj in Maasniel: een carnavalesk openlucht theater. De Raadhuisstraat, het Betjesplein, het Dokter Molplein en het Pastoor Slangenpad zullen tijdens de happening worden omgebouwd tot carnavalsdorp.
12 februari Remunjse Optoch
Op maandag 12 februari om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj. De optocht gaat door de gehele binnenstad van Roermond.

12 februari Prijzenuitreiking & carnavalsmiddag na de Remunjse Optoch
Na de prachtige carnavalsoptocht door de binnenstad van Roermond gaat het spektakel verder in TheaterHotel De Oranjerie. Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.

13 februari Bacchusdrieve
Op dinsdag 13 februari vanaf 12.00 uur is het Bacchusdrieve op de Roerkade in Roermond. Dit is de afsluiting van de Vastelaovend in Roermond.

Om diverse carnavalsevenementen te laten plaats vinden, dienen er verschillende verkeersmaatregelen genomen te worden. Deze zijn terug te vinden op de website van de gemeente Roermond

SjtasiefestasieVastelaoves optoch Remunj