Nieuws

Zaterdagmarkt Roermond in finale beste markt van Nederland

De zaterdagmarkt van Roermond zit in de finale van de verkiezing tot “beste markt van Nederland”. Samen met drie andere finalisten dingt Roermond mee naar deze eervolle titel.

Een jury heeft Roermond beoordeeld en gaf als positieve punten aan dat het een sterke markt is met veel vaste klanten en een goede sfeer. Verder sluit het aanbod van de markt goed aan bij de wensen van de consument. In de komende weken zal de jury de markt nogmaals gaan bezoeken. Op 14 maart zal de winnaar bekend worden gemaakt in Almelo.

De zaterdagmarkt van de gemeente Roermond deed dit jaar mee aan de wedstrijd voor de beste markt van Nederland. Deze wedstrijd is een initiatief van de Centrale Vereniging Ambulante Handel. De markt viel in de categorie middelgrote markten, dat wil zeggen markten met tussen de 30 en 50 kooplieden. “Mijn complimenten voor kooplieden en medewerkers dat de Roermondse markt in de finale is doorgedrongen, zegt wethouder Angely Waajen (Economie). Een grote opsteker en erkenning voor de kwaliteit en de gezelligheid die elke week weer geboden wordt.”

Nieuwe opzet scoort!
Na de herindeling en de nieuwe opzet in 2016, zijn er diverse zaken verbeterd op de markt: Denk hierbij aan bredere looppaden, betere zichtlijnen en beter doorstroming van het winkelend publiek van en naar het Designer Outlet Roermond. Ook zijn er diverse facilitaire punten verbeterd zoals stroompunten voor de kooplieden. De reclame van de markt is nieuw leven ingeblazen, enkele kooplieden hebben hier de schouders onder gezet.

Een bezoekje meer dan waard!
Op zaterdag brengt een groot aantal marktkramen veel gezelligheid in Roermond. Deze uitgebreide warenmarkt is van 9.30 tot 16.00 uur geopend. U kunt er van alles vinden, uiteraard veel versproducten: kaas, vis, wild, groente en fruit, de marktbakker, noten, olijven, enz. Er is allerlei kleding, sieraden, horloges en ondergoed te krijgen en diverse typische marktkramen zorgen voor unieke koopjes. U kunt er bovendien terecht voor een hete Vietnamese loempia of een frietje met en de terrassen rond de markt nodigen uit om het markttafereel te aanschouwen.