Over Roermond

Roermond

Wapen van RoermondRoermond (Limburgs: Remunj) is een bijzondere stad met ongeveer 58.000 inwoners. Het is een unieke stad door de internationale ligging, het grote achterland, de rijke geschiedenis, groot aanbod van cultuur, de verbinding met het water, de natuurgebieden in de omgeving en het gezellige winkelhart dat bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Roermond is ook een levendige, bourgondische stad. De vele café's en terrassen nodigen uit om te genieten van een echt Roermonds Christoffelgebakje of een heerlijk glas Christoffelbier. 

De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten. De binnenstad met haar mooie pleinen herbergt een schat aan historische bouwwerken, zoals kerken en oude handelshuizen. De historische kern heeft interessante bezienswaardigheden en is een aantrekkelijk centrum met een grote diversiteit aan winkels. Daarnaast is het winkelaanbod uitgebreid met het Designer Outlet Roermond, een groot winkelparadijs op loopafstand van de binnenstad. Iets verder buiten het centrum vindt u het Retailpark en de Huis en Tuin Boulevard.

Natuur en water binnen handbereik
De Maasplassen, direct voor de poorten van de stad, vormen een uitgestrekt waterrecreatiegebied. De aaneenschakeling van meren vormt een prachtig decor voor watersport- en natuurliefhebbers. Rondom Roermond ligt een groene gordel, waarin het prachtig wandelen en fietsen is. Natuurgebieden als het Nationaal Park de Meinweg, het Leudal en de rivierdalen van de Swalm en Roer bieden een rijke variatie aan bos, heide en weidevelden. Ook op cultureel gebied is er voor iedereen wat wils. Het rijke verenigingsleven biedt veel mogelijkheden om zelf actief deel te nemen.

Over Roermond