Over Roermond

Werken in Roermond

Een vacature in Roermond vervullen betekent genieten van de grote hoeveelheid aan faciliteiten als de ECI Cultuurfabriek, TheaterHotel de Oranjerie, Designer Outlet Roermond, evenementen, sporthallen en vele restaurants. Maar dat is nog lang niet alles. Het historische centrum van Roermond is aangemerkt als beschermd stadsgezicht en is rijk aan vele monumenten waardoor het een unieke uitstraling krijgt. Ook voor recreatie en architectuur bent u hier op de goede plek, en wat dacht u van het mooie Stadspark en sfeervolle jaarlijks terugkerende evenementen? Niet voor niets staat Roermond met al haar mogelijkheden bekend als dé stad om te wonen, werken en recreëren.

Als handels- en industriestad bekleed Roermond een regionale verzorgingsfunctie. Één van de negentien arrondissementsrechtbanken is in Roermond gevestigd en door haar ultieme combinatie van wonen, werken, cultuur en winkelen wordt de stad vaak in de landelijke top tien gezet. Voor gezelligheid en diversiteit gaat u dus werken in Roermond!

Van en naar je werkplek in Roermond
Of u liever met de auto, trein of bus gaat; het maakt niet uit, want Roermond is via alle vervoerswijzen goed te bereiken. Gelegen aan de A73 is de stad vanuit Venlo, Venray en Nijmegen goed te bereiken en richting het zuiden gaat de A73 over in de A2 richting Maastricht. De N280 vormt een belangrijke weg vanaf het westen van Roermond richting Weert en ook vanuit het oosten biedt deze weg uitkomst richting Duitsland. Daarnaast zijn er nog andere N-wegen die Roermond met dorpen en steden in de omgeving verbindt.

Bij het Designer Outlet Roermond is een grote parkeergarage te vinden, waar vanaf u zo het centrum van Roermond inloopt. Reist u liever met het openbaar vervoer? Dan kunt u gebruik maken van treinen vanuit onder andere Nijmegen, Venlo, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Heerlen die stoppen op Station Roermond. Het treinstation grenst direct aan het winkelgebied van Roermond, zodat u geen andere vervoersmiddelen meer nodig heeft om in het centrum te komen. Is uw bestemming ietwat buiten het centrum, dan staan er voor het station bussen klaar van Arriva die zowel stads- als streekbussen heeft rijden.

Roermond buiten werktijd
In het culinaire Roermond bent u voor eten en drinken vanzelfsprekend op de juiste plek. Een uitgebreide lunch met collega’s kan genuttigd worden bij een van de vele lunchrooms die verspreid zijn over de binnenstad. Voor een diner met vrienden, familie of zakenrelaties gaat u naar een van de uitstekende restaurants in de buurt van de Roerkade, het Stationsplein of in het sterrenrestaurant One. Behoefte aan een avondje ontspanning na een drukke werkdag? Geniet dan van een drankje in het zonnetje op een terras, ga gezellig met vrienden naar de bioscoop of ga voor een voorstelling naar het theater. Houd ook zeker de evenementenkalender in de gaten voor bijzondere evenementen, zoals Solar Weekend Festival.

Werken in Roermond