Shoppen

Winkelen centrum Roermond

In het compacte en daardoor goed te belopen centrum van Roermond, werken de ruim 500 ondernemers samen per straatvereniging. Zij zorgen met grote regelmaat voor leuke acties op straatniveau, ontdek de winkels in de binnenstad van Roermond eens per straatvereniging!

Poort van Roermond | Hamstraat, Joep Nicolasstraat, Kloosterwandstraat, Kloosterwandplein, Kruisherenstraat 
In de Hamstraat en Kloosterwandstraat treft u veel speciaalzaken, waaronder schoenzaken, opticiens, kapperszaken, dames-, heren- en kindermode. Ook vindt u hier o.a. Kruidvat, Lucardi, Florale Haircare, Lunchroom in de Kroon, Bakker Bart, Company, Primera, McDonald's, Coffee Lovers en 't Keesheukske. 

Steenweg Roermond shoppenHartje Roermond | Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Bergstraat, Paredisstraat, Sint Christoffelstraat, Munsterplein, Graaf  Gerardstraat
De Markt biedt een ruime keuze aan restaurants met gezellige terrassen. Bovendien vindt u er o.a. de VVV Roermond, Gimbrère, Comma, Zeeman, Jantje Korten, diverse edelsmeden, cafés, restaurants en ijssalon Clevers. Op zaterdag treft u hier de weekmarkt aan.

De Steenweg en Varkensmarkt bieden de bekende landelijke filiaalbedrijven, waaronder H&M, C&A, ICI Paris XL, Miss Etam, Etos, Douglas, Durlinger, ECCO, Holland & Barret, Jamin, WE, Only, Prenatal, Vero Moda, Costes en een aantal telefoonwinkels. De Bergstraat biedt diverse zelfstandig ondernemers, denk aan Dods Roermond, Foto Lux Multimedia en Ink N Coffee.

Aan het Munsterplein zijn o.a. The Sting en Sacha gevestigd, met in de directe omgeving Hema, Blokker, Bufkes, Rituals, State of Art, Boeken Plus en Esprit. U vindt hier tevens bijzondere zelfstandig ondernemers, waaronder de Poppendokter, Regalino, Lunchroom Goede Tijden, Blokhak Schoenmakerij Chris, C'estbon Notenbar Roermond, kadowinkel Preuve biej Fem  en Oonk Time&Jewel.
Bovendien biedt het mooie Munsterplein gezellige terrassen en de kiosk van Pierre Cuypers waar regelmatig live muziek wordt geboden. Op de woensdag vindt hier een gezellige weekmarkt plaats.

Westmunster | Schoenmakersstraat, Heilige Geeststraat, Munsterstraat
Deze gezellige winkelstraatjes bieden met name bijzondere boetiekjes en speciaalzaken. U kunt hier o.a. terecht bij Livera, Heeren van Roermond, Koffie en Thee winkel, WolkyShop, Bunny Juwelier, de speelgoedspeciaalzaak het Hobbelpaardje, Hoffz Interieur, Couturier John van Dijk, Our Favorite Shop, professionele kappers- en schoonheidsproducten Pro Duo winkel en Poulissen Audio Video Center.

Neerstraat Roermond shoppen 
 Roermond West | Neerstraat, Paredisstraat, Brugstraat, Marktstraat, Roerkade

 De historische Neerstraat is een wandelpromenade. Ook hier vindt u een mix van   landelijke filiaalbedrijven en zelfstandige ondernemers, denk aan Meyer & Meyer,   Intersport Outlet, The Box, Marjon Snieders Schoenen, Bakkerij Loven, Leonidas,   Subway, Bagels & Beans, Florino bloemcreaties, Cobi  Natuurlijk Bijzonder, Vasco   Kappers en Boekhandel Plantage. Op de Neerstraat treft u tevens de   Stadsbibliotheek Bibliorura, waarin het Historiehuis is gevestigd, dat u kennis laat   maken met de geschiedenis van Roermond.
Op de Roerkade kun je terecht voor gezellige eetgelegenheden, cafés en terrassen waar het heerlijk toeven is aan het water.


Roercenter | RoersingelpassageRoercenter Roermond shoppen
Sinds 2003 is de overdekte winkelpassage het Roercenter geopend, direct grenzend aan de Neerstraat. Dit winkelcentrum is gecombineerd met een parkeergarage van ruim 400 parkeerplaatsen. In het Roercenter is een bijzonder grote supermarkt van Jumbo gevestigd en een aantal bekende winkelformules, waaronder ANWB winkel, Shoetime, Kruidvat, Takko en Pipoos. Tevens vindt u er de bijzondere zaken ZIX Art, Broekmans patisserie, het Pakhuis, Your Nails, Berden en Wyliwyg.

Blökske Om | Schuitenberg, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, Sint Christoffelstraat 
In dit blokje zijn voornamelijk zelfstandig ondernemers gevestigd. Hier ligt o.a. Tjeu Linssen Mode in Wonen en Slapen, edelsmeden en exclusieve herenmodezaken. Ook Rousseau chocolade, Haarspeciaalzaak Cabello, Beauty Clinic Roermond en ateliers zoals Potterie Camac-Machi zijn hier te vinden. In deze straten zijn tevens tal van restaurants en cafés gevestigd.

Stationsplein 
Op het Stationsplein treft u veel restaurants en cafés met terras. Hier zijn o.a. gevestigd: Café & Zo, Le Journal, Jill Murphy's, 't Roerpotje, Sanchos, Bistrobar XO, Fairplay Casino, Pizza Max en de Stadsfrieterie.
Stationsplein Roermond

De winkels in de binnenstad zijn veelal van maandag t/m zondag geopend (elke zondag is koopzondag in Roermond!), met een koopavond op donderdag. Op feestdagen zijn er speciale openingstijden.