Shoppen

Winkelen centrum Roermond

In het compacte en daardoor goed te belopen centrum van Roermond, werken de ruim 500 ondernemers samen per straatvereniging. Zij zorgen met grote regelmaat voor leuke acties op straatniveau, ontdek de winkels in de binnenstad van Roermond eens per straatvereniging!

Hamstraat RoermondPoort van Roermond | Abdijhof, Hamstraat, Joep Nicolasstraat, Kloosterwandstraat, Kloosterwandplein, Kruisherenstraat 
In de Hamstraat en Kloosterwandstraat treft u veel speciaalzaken, waaronder schoenzaken, opticiens, kapperszaken, dames-, heren- en kindermode. Ook vindt u hier o.a. drogisterij Kruidvat, Lucardi, Florale Haircare, Ambachtelijke Schoenmaker, Lunchroom in de Kroon, Bakker Bart, kledingzaak Company, gemakswinkel Primera, McDonald's, reisbureau van Tui en D-reizen, sigaren speciaalzaak Jansen Quicken, Coffee Lovers en 't Keesheukske. Op de pittoreske Abdijhof is Proeflokaal de Graaf gevestigd (wijn- en bierproeverij)

Hartje Roermond | Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Bergstraat, Paredisstraat, Sint Christoffelstraat, Munsterplein, Graaf  Gerardstraat
De Markt biedt een ruime keuze aan cafés en restaurants met gezellige terrassen. Bovendien vindt u er o.a. de VVV winkel waar u terecht kunt voor toeristische informatie over Roermond en omgeving, de kledingwinkels als Comma, Jantje Korten, diverse edelsmeden en ijssalon Clevers. Op zaterdag treft u hier de weekmarkt aan.

Graaf Gerardstraat Roermond
De Steenweg en Varkensmarkt bieden de bekende landelijke filiaalbedrijven, waaronder H&M, C&A, ICI Paris XL, Miss Etam, Etos, Parfumerie Douglas, Durlinger, ECCO, gezondheidswinkel Holland & Barret, snoepwinkel Jamin, WE, Expresso, Only, Prenatal, Vera Moda, Costes, OPEN32, Scamm en een aantal telefoonwinkels. De Bergstraat biedt diverse zelfstandig ondernemers, denk aan Dods, fotospeciaalzaak Foto Lux Multimedia en tattooshop Ink N Coffee.

Aan het Munsterplein zijn o.a. The Sting en Sacha gevestigd, met in de directe omgeving warenhuis Hema, Bufkes, Rituals, State of Art, Boeken Plus en Esprit. U vindt hier tevens bijzondere zelfstandig ondernemers, waaronder de Poppendokter, Regalino, Lunchroom Goede Tijden, Notenbar Roermond, Eet- en koffiehuis de Kiosk, restaurant Caffè e Vino,  kadowinkel Preuve biej Fem en Oonk Time&Jewel.
Bovendien biedt het mooie Munsterplein gezellige terrassen en de kiosk van Pierre Cuypers waar regelmatig live muziek wordt geboden. Op de woensdag vindt hier een gezellige weekmarkt plaats.

Westmunster | Schoenmakersstraat, Heilige Geeststraat, Munsterstraat
Deze gezellige winkelstraatjes bieden met name bijzondere boetiekjes en speciaalzaken. U kunt hier o.a. terecht bij Livera, Heeren van Roermond, Koffie en Thee winkel, Gerjo Dresses, WolkyShop, Bunny Juwelier, de speelgoedspeciaalzaak het Hobbelpaardje, Hoffz Interieur, Couturier John van Dijk, Our Favorite Shop en Poulissen Audio Video Center.

Brugstraat RoermondRoermond West | Neerstraat, Paredisstraat, Brugstraat, Marktstraat, Roerkade
De historische Marktstraat en Neerstraat zijn een wandelpromenade waar u terecht kunt voor de nieuwste fashion trends en mode musthaves. Ook hier vindt u een mix van landelijke filiaalbedrijven en zelfstandige ondernemers, denk aan Meyer & Meyer, Intersport Outlet, The Box, The Orange, Marjon Snieders Schoenen, Vronis Vos, Bakkerij Loven, traiteur- en delicatessenwinkel Déli-Verte, Leonidas, Subway, Bagels & Beans, Florino bloemcreaties, Jo Joosten Music, Cobi Natuurlijk Bijzonder, Vasco Kappers, Cacti winkel en Boekhandel Plantage. Op de Neerstraat treft u tevens de Stadsbibliotheek Bibliorura, waarin het Historiehuis Roermond is gevestigd, dat u kennis laat maken met de geschiedenis van Roermond.
In de Brugstraat zijn een aantal zaken gevestigd die al meer dan 100 jaar in Roermond aanwezig zijn, denk aan Nizet - Kaas & Delicatessen, Pierre Lommen Linnenspeciaalzaak en Intersport. Bourgondisch genieten kan bij Café de Verleiding, restaurant de Gelegenheid en Café Sevilla, kledingwinkels Cocoon en Beau Garde maken deze straat compleet.

Op de Roerkade kunt u terecht voor gezellige eetgelegenheden, cafés en terrassen waar het heerlijk toeven is aan het water.

Roercenter | Roersingelpassage
Sinds 2003 is de overdekte winkelpassage het Roercenter geopend, direct grenzend aan de Neerstraat. Dit winkelcentrum is gecombineerd met een parkeergarage van ruim 400 parkeerplaatsen. In het Roercenter is een bijzonder grote supermarkt van de Jumbo gevestigd en een aantal bekende winkelformules, waaronder ANWB winkel, Shoetime, Kruidvat en Takko. Tevens vindt u er de bijzondere zaken als ZIX Art, Broekmans patisserie, brasserie het Pakhuis, WAAR winkel, Your Nails, Berden en Wyliwyg.

Blökske Om | Schuitenberg, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, Sint Christoffelstraat 
In dit blokje zijn voornamelijk zelfstandig ondernemers gevestigd. Hier ligt o.a. Tjeu Linssen Mode in Wonen en Slapen, edelsmeden en exclusieve herenmodezaken. Ook Rousseau chocolade, taarten- en cupcakewinkel Piky Sweets, Haarspeciaalzaak Cabello, Beauty Clinic en ateliers zoals Potterie Camac-Machi zijn hier te vinden. In deze straten zijn tevens tal van restaurants en cafés gevestigd.

Stationsplein 
Op het Stationsplein treft u naast reisbureau Kupers en cadeauwinkel Kings & Queens (met o.a. een Disneycollectie) veel restaurants en cafés met terras. Hier zijn o.a. gevestigd: Café & Zo, Le Journal, Jill Murphy's, 't Roerpotje, Sanchos, Bistrobar XO, Fairplay Casino, Pizza Max en de Stadsfrieterie.

De winkels in de binnenstad zijn veelal van maandag t/m zondag geopend (elke zondag is koopzondag in Roermond!), met een koopavond op donderdag. Op feestdagen zijn er speciale openingstijden.